În perioada 7-11 decembrie 2016 va avea loc, la Białystok, cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Filme Scurte „Żubroffka”. În competiţia pentru cea mai bună producţie de scurtmetraj din cadrul secţiunii „Okno na wschód” („Fereastră către răsărit”) au fost selectate trei filme româneşti: Toate fluviile curg în mare, regia Alexandru Badea (2016), 4:15 P.M. Sfârșitul lumii, regia Gabi Virginia Șarga & Cătălin Rotaru (2016) şi O noapte în Tokoriki, regia Roxana Stroe (2016).

Festivalul Internaţional de Filme Scurte „Żubroffka” de la Białystok este un eveniment deschis către lume şi oameni, punând accent pe diversitatea atât de caracteristică regiunii Podlaskie, a cărei capitală este Białystok. De-a lungul anilor, Festivalul s-a transformat dintr-un eveniment cameral într-unul de rang internaţional, cel mai mare proiect cinematografic din estul Poloniei. În cadrul secţiunilor „Okno na wschód” („Fereastră către răsărit”) şi „Cały ten świat” („Întreaga lume”) sunt prezentate cele mai interesante filme scurte, realizate în afara graniţelor Poloniei.

Institutul Cultural Român de la Varşovia susţine participarea Roxanei Stroe la Festivalul Internaţional de Filme Scurte „Żubroffka” de la Białystok. Regizor şi scenarist, Roxana Stroe este absolventă a secției Regie de film şi TV a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” din București, promoția 2013, cu un master în Arta Regiei de Film la UNATC. A regizat până acum următoarele scurtmetraje: Plante perene (2013, Premiul Criticii, CineMAiubit), Black Friday (2015, Premiul ZFR pentru cel mai bun scurtmetraj românesc la Transilvania Film Festival; Premiul pentru regie la Hyperion StudFest; Premiul pentru cel mai bun film studențesc la Indie IPIFF) şi O noapte în Tokoriki (2016, Premiul special la Berlinale Generation 14plus; Premiul Zilele Filmului Românesc – scurtmetraj la TIFF; Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc la Festivalul Anonimul).