Regizorul american Wes Craven, maestrul filmelor horror, a murit la varsta de 76 de ani, a anuntat duminica familia sa, citata de AFP.

"Cu multa tristete va informam ca Wes Craven a murit duminica" in urma unei tumori la creier, potrivit unui comunicat. Acesta a decedat in locuinta sa din Los Angeles "inconjurat de familie".

Acesta a regizat opt versiuni ale seriei "Freddy" ("A Nightmare on Elm Street") si mai multe episoade ale seriei cult "Twilight Zone". A regizat de asemenea patru filme (1996-2011) ale seriei-fenomen "Scream", care a generat venituri de peste 600 milioane de dolari in intreaga lume.

A fost de asemenea un descoperitor de talente: alegand actorii pentru "Cosmarul de pe strada Elm", a reperat un anume Johnny Depp, pe atunci total necunoscut, si le-a oferit unele dintre primele roluri lui Sharon Stone, in "Ferma terorii", si lui Bruce Willis, intr-un episod din seria televizata "The Twilight Zone".

"Astazi, lumea a pierdut un mare om, prietenul si mentorul meu Wes Craven", a scris pe Twitter Courtney Cox, una dintre eroinele "Scream".

Si-a inceput cariera in 1972 cu "Ultima casa pe stanga", film horror violent care a prefigurat restul carierei sale.