Maria Dinulescu a revenit zilele acestea in Los Angeles. Celebra actrita este prezenta in calitate de jurat in cadrul celui mai important festival de film din lume dedicat comunitatii LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender). Talentata actrita este prima romanca ce are onoarea sa fie invitata in acest festival dedicat minoritatilor sexuale.

Maria Dinulescu in Juriu OUTFESTFoto: Afis

"M-am bucurat foarte mult sa descopar acest festival pentru ca promoveaza cele mai bune filme LGBT din lume. Cu toate ca provin dintr-un mediu conservator, in ultimii ani mi-am propus sa merg la cat mai multe filme LGBT ca sa imi pot oferi sansa sa inteleg mai bine comunitatea lesbinelor, gaylor, bisexsualilor si transgenderilor. Nu cred in niciun fel de descriminare, fie ca este vorba de cea sexuala, religioasa, de culoare sau oricare ar fi aceasta. Imi doresc sa am capacitatea de a oferi exact ceea ce merita fiecare: egalitate. In plus, am prieteni, atat in Romania cat si in Statele Unite care apartin acestei comunitati si la care tin foarte mult. Sunt niste oameni cu totul deosebiti care nu trebuie sa fie priviti de catre societate altfel. In acest an, sa fiu invitata in calitate de jurat in cel mai important festival LGBT din lume nu este numai o provocare, o mandrie si o onoare, ci si o recunoastere a capacitatii mele de a intelege oamenii si a fi consecventa. Abia astept sa vad, in aceste zile de festival, o parte dintre cele mai bune filme despre comunitatea LGBT", a declarat Maria Dinulescu.

Maria Dinulescu a studiat actoria la Universitatea Națională de Cinema și Teatru din București, România. Talentata actrita a intrat în atenția internațională în 2003, când unul dintre primele scurtmetraje in care a jucat, "Trafic", a câștigat premiul Palme d'Or la Cannes. Maria Dinulescu a revenit la Cannes, în 2007, avand rolul principal feminin în filmul "California Dreamin '(nesfârșit)", care a si fost câștigătorul secțiunii "Un Certain Regard". Interpretarea ei din acest film ia adus si alte câteva premii, inclusiv premiul “Cea mai buna actrita” la BIAF Georgia și “Arte Mare” din Franța. Maria Dinulescu a jucat apoi rolul principal în "Pescuit sportiv", un film care a avut premiera mondiala la cea de-a 65-a editie a Festivalului de Film de la Veneția. Interpretarea ei din "Pescuit sportiv" a fost descrisa ca fiind "fascinanta" (Hollywood Reporter) și "a jucat perfect un rol dificil" (Variety), și a fost recompensata cu premiul “Cea mai buna actrita” la Festivalul de Film de la Salonic și Buenos Aires Film Festival. In cele 12 filme de lung metraj in care a jucat pana acum, in 7 dintre ele talentata actrita a jucat rolul principal feminin. De asemenea, Maria Dinulescu a jucat in mai multe filme de televiziune, inclusiv versiunea românesca a serialului produs de HBO, "In Treatment". In palmaresul sau impresionant frumoasa si senzuala actrita a mai jucat în mai mult de 10 de filme de scurt metraj de succes, a avut aparitii spectaculoase in reclame, și fost singura apartie în videoclipul "Peace" de celebrei formatii Depeche Mode. În 2010, Maria Dinulescu a castigat titlul de “Cea mai sexy femeie în viață” acordat de revista Esquire Romania.

Actrita Maria Dinulescu este membru al Academiei Europene de Film si a participat de mai multe ori in calitate de membru in prestigioase festivaluri precum International Emmy® Awards Competition (in 2013 si in 2014).