Pe 10 iulie se va deschide la Viena cea de-a cincea ediție a festivalului de scurtmetraj în aer liber „espressofilm”. Astfel, timp de două luni cinefelii sunt invitați în fiecare joi și vineri - indiferent de vreme - în grădina Muzeului de Etnografie (Volkskundemuseum) din capitala Austriei. Intrarea este liberă, accesul este însă limitat la 360 de spectatori.

espressofilm- foto: David BognerFoto: Compress

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, in cadrul celor 16 seri de film, festivalul va reuni proiecții de scurtmetraje, discuții cu oameni de film, workshopuri, gastronomie creativă, dar și un concert al artistei franceze Milkymee în închiderea festivalului. Ediția din acest an va acorda de asemenea o atenție deosebită câtorva regizori internaționali, cărora le va dedica în exclusivitate o seară în cadrul festivalului. Este vorba despre Anca Miruna Lăzărescu, Jessica Hausner, Spike Jonze și Fritz Ofner.

Seara dedicată regizoarei Anca Miruna Lăzărescu se va desfășura pe 1 august, când vor fi proiectate filmele „București – Berlin”, „Es wird einmal gewesen sein” precum și coproducția de succes româno-germană „Apele tac” – film a cărui premieră a avut loc la Festivalul de la Berlin în 2011, fiind premiat de atunci cu aproximativ 80 de premii naționale și internaționale și devenind astfel cel mai premiat scurtmetraj românesc și german. După proiecții, regizoarea va participa la o discuție cu publicul, în cadrul secțiunii „espressotalk” a festivalului vienez, informeaza comunicatul Compress.