Regizorul si producatorul britanic Tony Scott, autorul unor filme celebre precum "Top Gun" si "Crimson Tide", s-a sinucis duminica aruncandu-se de pe un pod din Los Angeles, informeaza Reuters.

Tony Scott in 2009Foto: Reuters

Martorii au vazut cum Scott, in varsta de 68 de ani, si-a parcat masina pe podul Vincent Thomas si s-a aruncat in apa la ora locala 12.30, potrivit politiei.

Trupul cineastului a fost recuperat dupa ora locala 15.00 si a fost identificat drept Tony Scott, fratele mai mic al regizorului Ridley Scott.

Ziarul Torrance Daily Breeze relateaza ca in masina lui Scott ar fi fost gasita o scrisoare de adio.

Podul se afla la o inaltime de 56 de metri.

Scott s-a nascut in North Shields, Northumberland, Anglia, in 1944. Este celebru pentru sapca de baseball rosie pe care o purta in spatele camerei. A regizat si produs peste 50 de pelicule.

Scott este cunoscut mai ales pentru regizarea filmelor "Top Gun" (1986) cu Tom Cruise si "Crimson Tide" (Valul Ucigas, 1995) cu Denzel Washington. El a regizat si "Beverly Hills Cop II" cu Eddie Murphy, "Days of Thunder" cu Tom Cruise sau "Unstoppable", tot cu Denzel Washington.

A fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, pentru mai multe productii de televiziune, printre care si "The Good Wife", trofeu pe care l-a si castigat in 2002, pentru "The Gathering Storm". In 1995, a castigat Michael Balcon Award, la gala BAFTA.