Jean-Claude Juncker (EPP), Martin Schulz (S&D), Guy Verhoftstadt (ALDE) si Ska Keller (Greens), candidatii principalelor grupari politice la presedintia Comisiei Europene s-au intalnit fata in fata pe 28 aprilie, la Maastricht, in cadrul primei dezbateri prezidentiale inaintea alegerilor din 22-25 mai. EurActiv.com a realizat o analiza complexa a dezbaterii, din care, castigatorul cel mai clar s-a dovedit a fi ...Twitter.

Print screen dezbatere MaastrichtFoto: YouTube.com

Potrivit unei analize EurActiv.com, dezbaterea a fost mai mult una "de incalzire" decat o confruntare reala a "viziunilor" privind viitorul Europei. Dezbaterea a fost gazduita administratia locala din Maastricht si Universitatea din Maastricht cu partenerul principal - Euronews. Discutia s-a purtat in jurul subiectelor care intereseaza cel mai mult alegatorii: a inceput cu subiectul joburi si s-a incheiat in zona politicii externe si a securitatii energetice.

Desi diferentele de fond in declaratiile celor patru candidati au fost diluate, acestia au incercat sa reia temele de baza ale campaniei.

Castigatorul net pare sa fie, in final, Twitter, unde s-au integistrat circa 45.000 de mesaje in timpul evenimentului transmis de Euronews.

Vezi aici analiza - INCLUSIV DEZBATEREA INTEGRALA - VIDEO - EURONEWS,