Un tanar a fost retinut, sambata, pentru furtul a trei autoturisme de lux lasate cu cheile in contact, doua dintre masini, in valoare de aproximativ 50.000 de euro fiind luate in ultimele trei zile, relateaza Mediafax.

Ultimele doua autoturisme au fost sustrase in timp ce se aflau stationate si cu cheile in contact, masinile fiind recuperate de politisti si inapoiate proprietarilor de drept, informeaza, duminica, Politia Romana.

Sambata, in baza autorizatiilor de perchezitie emise de Judecatoria Sectorului 1, politisti ai Serviciului Furturi de Autovehicule, impreuna cu echipe ale Serviciului Special de Interventie Rapida din cadrul Politiei Bucuresti, au facut doua perchezitii domiciliare in Capitala, unde i-au gasit pe I. Iulian (24 de ani) si I. F. (16 ani).

I. Iulian este suspectat ca, in 11 mai, agresandu-l pe T.M., a luat din sectorul 1 al Capitalei un autoturism lasat de partea vatamata cu cheile in contact si cu motorul pornit. De asemenea, acesta este banuit ca, sambata, a sustras, tot din sectorul 1, un autoturism de lux lasat cu cheile in contact si motorul pornit.

Totodata, barbatul este suspectat de comiterea unui alt furt de autoturism din Bucuresti, in 1 august. Si in acest caz a fost vorba despre un autoturism de lux lasat cu cheile in contact.

"Prejudiciul total cauzat prin activitatea infractionala este estimat la aproximativ 100.000 euro. Pana in prezent, politistii au recuperat si predat partilor vatamate ultimele doua autoturisme, valoarea acestora fiind de aproximativ 50.000 de euro", arata sursa citata.

Cercetarile sunt continuate de politisti din cadrul Serviciului Furturi de Autovehicule, cu I. Iulian in stare de retinere, sub acuzatiile de talharie si furt calificat.