Seful Misiunii FMI, Jeffrey Franks, le-a spus vineri deputatilor din Comisia de buget-finante ca sistemul sanitar din Romania este "o masina veche, poluanta, care consuma 30 de litri la suta de kilometri, iar guvernul ii baga in rezervor numai 25 de litri", a declarat, pentru Agerpres, vicepresedintele comisiei, Adrian Nitu.

FMI considera ca Romania trebuie sa faca o reforma profunda a sistemului sanitar, aceasta fiind o prioritate de varf dupa reformele in domeniul salarizarii si pietei muncii.

Potrivit lui Nitu, oficialul FMI le-a spus deputatilor ca Romania are nevoie de o masina noua, nepoluanta si eficienta, care sa consume macar sub 20 de litri la 100 km.

"Masina veche mai are o problema - pierderile de carburant. Stopati pierderile ca masina sa functioneze pana la sfarsitul anului, iar din 2012 va trebuie neaparat o masina noua", a mai spus Franks, referindu-se la problemele sistemului sanitar din Romania.

Membrii Comisiei pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor s-au intalnit, vineri, la Parlament cu delegatia Fondului Monetar International, condusa de Jeffrey Franks.

O misiune comuna a FMI, CE si BM se afla in Romania pana pe 1 august pentru a analiza o eventuala revizuire usoara a proiectiilor de crestere economica, situatia fiscala, rectificarea bugetara pentru 2011, parametrii generali ai bugetului pe 2012, arieratele companiilor de stat si absorbtia fondurilor europene.