Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au solicitat, joi, stramutarea procesului presedintelui Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, trimis in judecata pentru fapte de coruptie alaturi de alti zece inculpati, printre care omul de afaceri Cornel Penescu si patru fosti sau actuali primari, relateaza Agerpres.

Procurorii DNA au formulat doua cereri catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), una de suspendare a procesului de pe rolul Tribunalului Arges si alta de stramutare a dosarului la o alta instanta. Prima cerere urmeaza sa fie analizata pe 27 iulie, iar cea de a doua pe 24 august.

Judecatorii de la Tribunalul Arges au luat nota de solicitarile acuzarii si au stabilit un nou termen pe fond pentru data de 2 august, dupa ce ICCJ se va fi pronuntat asupra cererii de suspendare a procesului.

Procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA au dispus, pe 18 mai, trimiterea in judecata a presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, pentru mai multe fapte de coruptie si fraudare de fonduri europene.

Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Cornel Penescu, actionar majoritar al SC PIC SA Pitesti, pentru dare de mita in forma continuata, precum si Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar al municipiului Campulung Muscel, si Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, pentru fraudarea fondurilor europene.