Politistii francezi de frontiera au destructurat o retea romaneasca de munca ilegala care actiona in principal in Val-d'Isere si Grenoble, arestand 29 de persoane in Franta, alte trei fiind retinute in Romania, au declarat vineri surse politienesti, citate de AFP.

"Prejudiciul minim contabilizat se ridica la un milion de euro in materie de contributii sociale", au precizat sursele citate.

In timpul unui control efectuat in Val-d'Isere in august 2010, politia a constatat ca o societate franceza de constructii subcontracta muncitori de la o alta firma din Romania.

Muncitorii romani nu aveau contract de munca si erau platiti la nivelul salariilor din tara de origine.

Administratorul roman al acestei societati, creata in Romania in acelasi timp cu alte doua firme, fictive, a fost arestat la Marsilia, unde traia "in lux", au declarat sursele citate.

Politistii francezi s-au deplasat in Romania unde, cu ajutorul colegilor lor romani, au descoperit ca societatea in cauza exista, la Suceava, nu avea nicio activitate locala dar "gestiona" cei 200 de muncitori din Franta.

Barbatul a fost acuzat de recurgere la muncitori clandestini, fals si uz de fals si ore suplimentare impuse muncitorilor.