Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) se reuneste joi pentru a discuta proiectul legii de revizuire a Constitutiei transmis de presedintele Traian Basescu. Seful statului a trimis in 9 iunie CCR proiectul de lege pentru verificarea respectarii dispozitiilor constitutionale privind revizuirea, anunta Agerpres.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, proiectul a fost transmis impreuna cu avizul Consiliului Legislativ. Ulterior, proiectul de revizuire, insotit de avizul Consiliului Legislativ si de decizia CCR, va fi inaintat Parlamentului, in vederea dezbaterii si supunerii spre aprobare.

Asociatia Magistratilor din Romania (AMIR) declara, intr-un comunicat trimis pe adresa redactiei, ca revizuirea Constitutiei poate fi initiata de Presedintele Romaniei doar in urma propunerii Guvernului, ceea ce inseamna ca propunerea de revizuire are ca autor Guvernul, si nu Presedintia Romaniei.

Un punct de vedere similar este exprimat si de Adrian Nastasepe blogul sau care considera ca "demersul Presedintelui nu intruneste conditiile procedurale si de forma".