Reducerea CAS ar urma sa fie discutata, cel mai probabil, saptamana viitoare de coalitia aflata la guvernare, a declarat luni, pentru Agerpres, presedintele UDMR Kelemen Hunor. El a aratat ca atat UDMR, cat si celelalte formatiuni din arcul guvernamental sustin o reducere a CAS, daca aceasta va fi sustenabila din punct de vedere bugetar.

"Noi am fi vrut sa reducem inca de prin aprilie-mai. A ramas sa asteptam discutiile cu FMI si noi sustinem in continuare sa reducem contributiile cu 2,5 - 3 procente si probabil ca saptamana viitoare vom lua in discutie din nou in coalitie acest subiect. Noi am vrea sa putem adopta aceasta solutie si, dupa cate stiu, si celelalte formatiuni politice. Cand am discutat la inceputul anului, toata lumea a considerat ca ar fi benefica o reducere a contributiilor sociale, daca este si sustenabila, normal", spune Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a mai precizat ca in sedinta de astazi a coalitiei nu s-a discutat despre reducerea CAS si nici alte aspecte referitoare la discutiile cu reprezentantii Fondului Monetar International.

Seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, a declarat, luni, ca Romania ar trebui sa se asigure mai intai ca are bani pentru 2011 si 2012, inainte de a decide reducerea CAS: "Am discutat cu autoritatile despre reducerea CAS. Am convenit ca trebuie sa vedem mai multe date fiscale pe 2011 pentru a sti daca exista suficient spatiu fiscal pentru o asemenea masura. Romania trebuie sa se asigure ca are bani pentru 2011, dar si pentru 2012 inainte de a lua masura reducerii CAS".

Si presedintele Traian Basescu a afirmat, sambata, ca reducerea contributiilor la asigurarile sociale nu ar fi posibila in acest an.