Scoala generala nr. 45 se va uni din toamna cu Liceul Caragiale, iar Scoala nr. 79 cu Liceul Ion Creanga, intrucat noile reglementari prevad ca doua unitati de invatamant nu pot functiona la aceeasi adresa, a declarat, pentru Mediafax, inspectorul general scolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu.

Cele doua unitati rezultate prin comasare se vor numi licee cu clasele 1-12, a precizat, miercuri, inspectorul general scolar.

Tot prin noua lege a Educatiei, unitatile de invatamant fara personalitate juridica se reorganizeaza astfel incat sa existe doar unitati cu personalitate juridica.

"In prezent avem cam 70 de unitati fara personalitate juridica care vor intra in structura altor scoli. Astfel, din toamna, reteaua de invatamant din Capitala va cuprinde aproximativ 390 de unitati de invatamant fata de 450 in prezent", a explicat profesorul Alexandrescu.

Potrivit inspectorului general, aceste comasari, absorbtii sau reorganizari tin cont de doua aspecte importante, respectiv organizarea retelei in functie de cifra de scolarizare si schimarile in ceea ce priveste efectivele de elevi prevazute in Legea Educatiei, pentru ca o unitate sa aiba personalitate juridica.

Prin crearea noilor structuri nu vor fi afectate cadrele didactice, doar functiile de conducere vor fi reduse si sigur numarul de suplinitori.

Potrivit dispozitiilor tranzitorii la Legea Educatiei, in sistemul national de invatamant scolile de stat dobandesc personalitate juridica, in conditiile Legii nr.1/2011 incepand cu anul scolar 2011/2012.