40% din respondentii unui sondaj efectuat in Republica Moldova au declarat ca si-ar dori ca tara lor sa se uneasca cu Rusia. In schimb, doar 5% dintre acestia vor unirea cu Romania, informeaza HotNews.md.

28% dintre participantii la sondaj considera ca Moldova nu trebuie sa se uneasca cu nici un alt stat, in timp ce alti 28% isi doresc integrarea in Uniunea Europeana. 7% opteaza pentru unirea cu Ucraina, 4% cu Balarus si 2% cu Kazahstan. Cate un procent din persoanele chestionate au spus ca doresc unirea Moldovei cu Azerbaigeanul, Kargazstanul, Tajikistanul, Uzbekistanul, Turcia, Georgia si cu Armenia.

Intrebati daca ar avea posbilitatea sa alega o alta tara, 29,3% dintre respondenti au declarat ca ar dori sa traiasca in UE, 19,5% - in grupul de tari Rusia, Ucraina, Balarus si Kazahstan. 8,4% au spus ca isi doresc sa traiasca in URSS, iar 28,1% au declarat ca nu doresc sa-si schimbe tara.

Sondajul "Monitorul Euro-asiatic" realizat de Centrul de investigatii sociologice CBS-AXA a fost efectuat in perioada 28 ianuarie-8 februarie in 64 de localitati, pe un esantion de 1.030 de persoane, avand marja de eroare de +/- 3%.