Angajatii romani ai Grupului Rompetrol din Libia sunt in siguranta, in afara zonelor de conflict, au provizii suficiente de alimente si carburanti, informeaza Departamentul de Comunicare si Relatii Publice al TRG.

"In functie de conditiile de transport, dar si de evolutia situatiei generale, se va respecta planul de evacuare stabilit la nivelul celulei de criza constituite la nivelul Grupului Rompetrol. De asemenea, Grupul este in permanenta legatura atat cu angajatii, cat si cu autoritatile de resort", se arata intr-un comunicat, citat de Agerpres.

Conducerea grupului Rompetrol a decis constituirea unei celule de criza la nivelul Grupului pentru monitorizarea, coordonarea si mentinerea legaturii cu cei 62 de angajati romani din Libia, angajati ai Diviziei de Foraj si servicii speciale la sonda a companiei Rompetrol S.A.

In acelasi timp, se tine legatura directa cu reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe si ai Consulatului Romaniei de la Tripoli pentru informarea corecta asupra situatiei personalului roman din zonele afectate.

Zeci de persoane au fost ucise si alte sute ranite in Libia in ultimele zile, in urma unor confruntari violente intre fortele guvernamentale si demonstranti ce solicita plecarea din fruntea tarii a lui Gaddafi.

Mai multe orase libiene, intre care Benghazi si Syrta, se afla in mainile manifestantilor, ca urmare a fraternizarii militarilor, a anuntat luni Federatia internationala a ligilor pentru drepturile omului (FIDO), care a avansat un bilant de 300-400 de victime ale revoltei antiguvernamentale declansata recent in Libia.

Libia, tara membra a Organizatiei Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), este al patrulea producator de petrol din Africa, dupa Nigeria, Algeria si Angola, cu o productie de aproximativ 1,8 milioane barili pe zi si rezerve evaluate la 42 miliarde barili. Libia exporta cea mai mare parte din petrolul sau spre Europa.