Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane a anuntat, duminica la pranz, ca in urma precipitatiilor sub forma de ninsoare din cursul noptii, care au fost prezente cu precadere in sud-vestul, centrul tarii, dar si in Moldova, pe mai multe drumuri nationale traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna. Politia rutiera afirma ca in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei se asteapta ca varful de trafic sa fie spre lasarea serii, cand turistii vor parasi in numar mare partiile.

Stratul de zapada depus pe carosabil este nesemnificativ si nu ingreuneaza circulatia, mai ales ca a fost imprastiat material antiderapant. Politistii afirma ca se impune, totusi, rularea cu viteza adaptata.

Politistii reamintesc celor care doresc sa ajunga in statiunea gorjeana Ranca despre faptul ca drumul national 67C are declivitate mare si este necesara echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarna si lanturi antiderapante, mai ales ca intre kilometrii 30 si 34+200 metri zapada de pe carosabil masoara intre unu si trei centimetri. Pentru prevenirea accidentelor rutiere, un echipaj de politie controleaza autovehiculele pe raza localitatii Novaci, nepermitand accesul catre Ranca celor neechipate pentru circulatia in conditii de iarna.

In zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei circulatia a fost mai redusa fata de saptamana trecuta. In jurul orei 12:30 a inceput sa se formeze o coloana de autovehicule intre Busteni si Azuga, pe sensul de mers catre Bucuresti. Se asteapta ca varful de trafic sa fie spre lasarea serii, cand turistii vor parasi in numar mare partiile.

Recomandari ale Centrului Infotrafic:

  • adaptati viteza la conditiile de drum
  • nu bruscati comenzile autovehiculului
  • folositi luminile de intalnire si pe timpul zilei
  • mariti distanta de siguranta in mers intre autovehicule
  • folositi cu precadere frana de motor
  • cand circulati in coloana, evitati sa depasiti