Premierul Emil Boc a solicitat Ministerului Afacerilor Externe, sa ia toate masurile necesare pentru ca viata niciunui cetatean roman aflat in Egipt sa nu fie pusa in pericol. Potrivit premierului, MAE a prezentat in sedinta Guvernului o informare completa cu privire la situatia din Egipt, iar pana in prezent nu s-au inregistrat astfel de situatii.

"Am solicitat in maniera imperativa MAE sa ia toate masurile necesare pentru ca viata niciunui cetatean roman aflat in Egipt sau in tranzit sa nu fie pusa in pericol, iar in caz de nevoie sa fie solicitata orice interventie din partea Guvernului", a declarat premierul.

Piata Tahrir a devenit scena unor confruntari deschise intre suporterii lui Hosni Mubarak si protestatarii anti-guvernamentali. Luptele de strada s-au soldat pina acum cu zeci de raniti, inclusiv din rindul ziaristilor, dar numarul victimelor nu este cunoscut. Armata asista la luptele de strada, fara a interveni, dupa ce le-a transmis protestatarilor ca cererile lor au fost auzite si este timpul sa se intoarca acasa, pentru ca Egiptul sa revina la o viata normala.