Acuzati la mijlocul anului trecut ca ar fi pretins si primit mita de la staff-ul tehnic al formatiei AC/DC, cei patru angajati din Vama Nadlac ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) au fost scosi de sub urmarire penala din lipsa de probe, informeaza Mediafax.

Concert AC/DC - Bucuresti, 16 mai 2010Foto: d&d entertainment

"S-a dispus neinceperea urmaririi penale pentru ca nu s-a putut proba. Practic, nici o persoana care a reclamat telefonic acest caz la Ambasada Romaniei din Paris nu exista in realitate", a declarat astazi Codrin Gavra (procurorul de caz de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad).

Cercetarea initiala a vizat zece angajati care erau pe tura in Vama Nadlac in momentul in care staff-ul tehnic al trupei AC/DC a parasit tara. Ulterior ancheta s-a restrans doar la patru angajati, cei care se aflau pe tura de pe sensul de iesire din Romania.

In urma scandalului, cei patru salariati au fost concediati. Conform reprezentantilor CNADNR din Timis (unde erau angajati), trei dintre acestia au dat institutia in judecata si cer sa fie reangajati, procesul fiind pe rol la Tribunalul Arad.

La inceputul lunii iunie, CNADNR anunta ca Ambasada Romaniei la Paris a primit o plangere din partea reprezentantilor celebrei trupe, in care acestia reclamau ca reprezentantii Companiei au cerut staff-ului sa prezinte rovinietele achizitionate pe durata sederii in Romania (fapt ilegal), ulterior solicitand cate 50 de euro pentru fiecare dintre cele 29 de camioane, in total circa 1.500 de euro, fara a elibera chitanta.

In urma incidentului, Seful Agentiei de Control si Incasari din Vama Nadlac, Ildiko Olasz, a fost destituit din functie si retrogradat ca inspector de control.

Trupa AC/DC a concertat in Bucuresti pe 16 mai 2010.