Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a analizat si a aprobat in sedinta de marti Planul intrebuintarii fortelor Armatei Romaniei la misiuni in afara statului roman in anul 2011. "Conform acestui document, fata de anul 2010, in anul 2011, fortele Armatei Romaniei dislocate in teatrele de operatii vor creste in ansamblu, cu 183 de militari. In anul 2011, Armata Romaniei va putea participa la misiuni in afara teritoriului statului, cu un efectiv maxim de 3.427 militari, din care forte dislocate - 2.525 militari si forte dislocabile - 902 militari", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

CSAT a aprobat totodata suplimentarea participarii Romaniei la misiunea UE din Kosovo - EULEX cu cinci jandarmi.

Totodata, in sedinta de marti au fost avizate mai multe proiecte de acte normative, respectiv Proiectul de hotarare a Guvernului pentru aprobarea Ghidului carierei militare, Proiectul de hotarare a Guvernului pentru aprobarea Strategiei nationale de management integrat al frontierei de stat a Romaniei in perioada 2010-2012 si Conceptia privind infiintarea Garzii de Coasta in structura Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane.

"In finalul sedintei, membrii Consiliului au aprobat Programul de activitate al CSAT pentru anul 2011, document necesar realizarii obiectivului constitutional al Consiliului, respectiv organizarea si coordonarea unitara a activitatilor care privesc securitatea nationala", se mai arata in comunicat.

Totodata, membrii CSAT au facut o evaluare a rezultatelor obtinute de institutiile statului in combaterea evaziunii fiscale. Astfel, in 2010, au fost aplicate contraventii de circa 46 de milioane de euro, iar la nivelul Ministerului Finantelor Publice au fost incasate amenzi de circa 15 milioane de euro. Structurile specializate ale Ministerului Finantelor Publice au dispus 4.251 suspendari de activitate si au instituit obligatii fiscale suplimentare de circa 1,5 miliarde euro.