Principalii suspecti in cazul furtului de un milion de euro dintr-o casa nelocuita din municipiul Ploiesti au fugit in Italia, a informat marti Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Prahova, relateaza Agerpres.

O persoana din Ploiesti a sesizat IJP Prahova in data de 16 ianuarie cu privire la faptul ca dintr-un imobil nelocuit, apartinand familiei sale, a fost sustrasa suma de aproximativ un milion de euro, bani care proveneau din tranzactii imobiliare efectuate in urma cu 3-4 ani.

Din ancheta efectuata a rezultat faptul ca victima a lasat banii intr-un geamantan pe care l-a ascuns intr-un imobil nelocuit, detinut in Ploiesti, dar si ca furtul a fost comis de doi tineri, care nu stiau anterior de existenta banilor.

Autoritatile au efectuat o serie de descinderi imobiliare, doua in municipiul Ploiesti si sapte in comuna Valea Calugareasca, sat Rachieri, existand date si indicii conform carora in locurile perchezitionate ar domicilia sau s-ar ascunde principalii suspecti.

Informatiile s-au confirmat, fiind gasita suma de 27.000 de euro.

Conform unui comunicat de presa al IPJ Prahova, cei doi suspecti despre care exista date ca au parasit tara cu destinatia Italia au cheltuit imediat dupa furt o parte din banii sustrasi, achizitionand diverse bunuri, care au fost gasite in timpul perchezitiilor.

De asemenea, alte persoane din cercul de suspecti au fost date in consemn la frontiera, patru dintre acestea fiind depistate la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, in timp ce intentionau sa fuga din tara.

Unul dintre cei patru, Gheorghe Viorel, a fost arestat pentru 29 de zile pentru savarsirea infractiunii de talharie, acesta fiind suspectat de faptul ca, impreuna cu alte persoane, ar fi furat suma de 10.000 de euro de la unul dintre presupusii autori ai furtului de la Ploiesti.

In prezent, IPJ Prahova este in legatura directa cu autoritatile italiene pentru depistarea tuturor suspectilor principali si recuperarea eventualelor sume de bani scoase din tara.