Liderii sindicatelor si patronatelor au solicitat marti demisia ministrului Muncii, Ioan Botis, nemultumiti de felul in care s-au desfasurat negocierile pe marginea Codului Muncii. "Ministrul a blocat posibilitatea finalizarii discutiilor pe Codul Muncii", a afirmat Bogdan Hossu, presedintele Cartelului ALFA. Sindicatele cer o intalnire cu premierul Emil Boc. "Ii cerem presedintelui sa medieze acest conflict", a spus Hossu, care a avertizat ca "se poate ajunge ca in Grecia, cu violente de strada".Ulterior, Boc a anuntat ca se va intalni cu sindicatele si patronatele la ora 17.

"Nu are rost să pierdem vremea cu un ministru care nu ţine cont de partenerii sociali", a spus Hossu, spuand ca va trimite premierului propunerea de demitere a lui Botis.

"Botis ne-a jignit, a zis ca are o treaba si a plecat", a afirmat Cezar Corici, presedintele UGIR 1903. "Noi avem finalizata varianta Codului Muncii, dar nu se tine cont de propunerile noastre", a adaugat Corici.

Sindicatele si patronatele au negociat cu ministrul Botis pe marginea noului Cod al Muncii.

Ioan Botis a declarat dupa intalnire ca s-a ajuns la o intelegere cu o parte din patronate, iar Codul Muncii va fi gata pana la 21 ianuarie.