Trei miniştri trebuie să dea explicaţii pentru problemele cauzate pensionarilor militari, a declarat la RFI deputatul PDL, Sulfina Barbu. Ea se referă la ministrul Apărării, Gabriel Oprea (UNPR), cel de Interne, Traian Igaş (PDL) şi responsabilul de la Ministerul Muncii, Ioan Botiş (PDL).

"Cu siguranţă, sunt responsabili miniştrii şi de la Apărare şi ministrul Administraţiei şi Internelor şi ministrul Muncii, cel puţin cei trei pot să dea explicaţii şi să vină rapid cu soluţii", a afirmat parlamentarul democrat-liberal.

Sulfina Barbu a spus că va cere explicaţii: "În calitate de parlamentar, voi cere explicaţii pe această temă de la colegii mei, în sensul clarificării unor situaţii care au creat dificultăţi oamenilor, pentru că despre asta vorbim, nu mai vorbim de discuţii între politicieni. Atunci când discutăm despre înţelegeri între politicieni este un palier, dar când discutăm despre efecte asupra cetăţenilor, este un palier cu responsabilitate foarte mare".

Descarca fisierul audio in format MP3

Şefa organizaţiei de femei a PDL crede că întreaga problemă a fost cauzată de "lipsa unor acte doveditoare la dosare" şi spune că "nu este vina pensionarilor pentru acest lucru".

"Eu cred că e vorba de lipsa unor acte doveditoare la dosare, nu cred că este vina pensionarilor pentru acest lucru, lipsa unui sistem informatic în instituţiile publice îşi spune cuvântul. Instituţiile statului sunt obligate să vină cu soluţii şi nu să-i trimită pe pensionari, persoane în vârstă, să îşi aducă actele doveditoare. Este o problemă pe care ministerele de resort trebuie să o rezolve şi s-o rezolve repede. Dintr-o scăpare metodologică s-a ajuns în această situaţie", a afirmat Barbu.

Mai mulţi pensionari militari au dat Guvernul în judecată, după ce pensii care nu ar fi trebuit să fie reduse au fost totuşi diminuate. E vorba de veniturile sub trei mii de lei.