Seful Jandarmeriei Romane, Olimpiodor Antonescu si prim-adjunctul acestuia, Nicolaie Rugina, au fost demisi de la conducerea institutiei, in urma scandalului privind angajarile ilegale din IGJR.

Secretarul de stat in Ministerul de Interne, Ioan Dascalu, a anuntat, luni, ca Parchetul ICCJ a inceput urmarirea penala in cazul lui Olimpiodor Antonescu si Nicolaie Rugina.

Totodata, au fost destituiti din functii comisarii Ioan Valentin Opritescu, Constantin Toleriu si colonelul Marian Grigoroiu.

Impotriva acestora s-a inceput urmarirea penala in dosarul in care sunt cercetati si Gheorghe Nicolaie Rugina, fostul sef al resurselor umane din MAI, Adrian Patrascu, si fostul secretar general al MAI, Cristian Baci.

Costel Gavrila, de la Inspectoratul Judetean de Jandarmerie Dambovita, a fost imputernicit in functia de inspector general al Jandarmeriei Romane in locul lui Olimpiodor Antonescu.

In functia de adjunct al sau a fost numit Adrian Marian Faur, de la IJJ Covasna.

Ca sef al Directiei 1 de la Resurse Umane, in locul lui Marian Grigoroiu, a fost numit Marian Zaharia, fost sef al Resurselor Umane din Politia Romana.

Procurorii Parchetului General au stabilit ca trei ofiteri au fost angajati din sursa externa, dar nu s-a respectat nici organizarea concursurilor pe post, nici metodologia privitoare la actele necesare. Deblocarea posturilor a fost facuta la propunerea conducerii Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, cu aprobare din partea secretarului general al Ministerului de Interne.