Un tanar a fost retinut, iar alti trei sunt cautati de politisti, dupa ce sambata seara au spart o locuinta din municipiul Constanta, de unde au furat bijuterii si un telefon mobil in valoare de circa 50.000 de lei, relateaza Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, Gelu Manolescu, a informat, duminica, printr-un comunicat remis presei, ca hotii au reusit sa fure si sa fuga cu bunurile furate, cu toate ca sistemul de alarma al imobilului s-a declansat, alertand proprietarul.

"Hotii au intrat in casa pe o fereastra. Sistemul de alarma este conectat la telefonul mobil al proprietarului si pana cand acesta a ajuns acasa, indivizii au reusit sa fuga", a precizat pentru Agerpres reprezentantul IPJ.

Unul dintre cei patru barbati, in varsta de 28 de ani, din Harsova, a fost prins pe strada de o patrula de jandarmi, la scurt timp dupa ce jaful a fost anuntat prin numarul unic de urgenta 112, iar asupra lui au fost gasite trei manusi din material textil. Suspectul va fi prezentat, pe parcursul acestei zile, instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva pentru tentativa la furt infractiunea de furt calificat. Cercetarile in acest caz sunt continuate pentru identificarea si prinderea tuturor participantilor si pentru recuperarea prejudiciului creat.

Cresterea numarului furturilor din locuinte in judetul Constanta a fost semnalata si considerata ingrijoratoare de secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), chestorul Ioan Dascalu.

Acesta a declarat, pe 10 ianuarie, la Constanta, ca este nemultumit de activitatea politistilor constanteni desfasurata in 2010, iar performantele obtinute de acestia sunt "la nivel mediocru sau submediocru", inregistrandu-se,comparativ cu 2009, cresteri ale numarului infractiunilor de omor, tentativa de omor si furturilor.