Judecatorul Camelia Bogdan de la Tribunalul Bucuresti a hotarat sa sune la Spitalul de Urgenta "Floreasca" din Capitala pentru a verifica veridicitatea unor sustineri ale avocatilor lui Sorin Ovidiu Vintu care au spus, la termenul de luni, ca acesta ar fi fost oprit in spital pentru o injectie, relateaza Mediafax.

Sorin Ovidiu VintuFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

UPDATE - Sorin Ovidiu Vintu a venit la Spitalul Floreasca la ora 13.30, pentru investigatii si a fost internat la Sectia Cardiologie in jurul orei 15.40, dupa ce a primit rezultatele analizelor, a declarat purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, medicul Bogdan Oprita.

"Sorin Ovidiu Vintu a venit la spital in jurul orei 13.30. A spus ca nu ar vrea sa ramana internat decat daca analizele indica necesitatea acestui gest. In urma cu cateva minute, dupa ce au sosit toate rezultatele, a acceptat internarea", a spus Bogdan Oprita pentru Mediafax.

Unul dintre avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu a justificat absenta de la proces a clientului sau prin faptul ca acesta s-a prezentat la Spitalul de Urgenta "Floreasca" unde i s-a facut o injectie si unde a fost oprit pentru alte investigatii.

Judecatorul Camelia Bogdan a sustinut insa ca, in conditiile in care Vintu este obligat sa se prezinte la fiecare termen al procesului, motivul lipsei sale trebuie sustinut cu acte justificative emise de Spitalul "Floreasca".

Avocatii au intentionat sa prezinte un document medical, dar magistratul a sustinut ca nu poate fi luat in calcul din cauza datei la care a fost emis si ca vrea sa telefoneze la Spitalul "Floreasca" pentru a verifica informatia privind internarea lui Vintu.

Judecatorul a admis, luni, cererea avocatilor din dosar privind copierea CD-urilor cu inregistrari telefonice si ambientale, astfel ca fiecare dintre inculpati va primi cate trei copii dupa acestea. Copierea acestor CD-uri se va face de catre informaticianul instantei, in prezenta procurorului.

Discutiile in dosar vor fi reluate dupa finalizarea copierii si dupa verificarea informatiilor privind internarea omului de afaceri la Spitalul "Floreasca".

La termenul din 17 decembrie 2010, judecatorul care judeca dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de favorizarea infractorului a cerut lamuriri in legatura cu un bilet medical, depus anterior la dosar, care ar proveni de la o clinica vieneza unde sunt tratate probleme cardiologice, dar care este semnat de un ginecolog. Judecatorul Camelia Bogdan a spus ca nu intelege de ce un act medical ce viza probleme cardiologice este semnat de un medic ginecolog.