Omul de afaceri Catalin Chelu a fost dus, marti dimineata, la Spitalul Universitar de Urgenta, dupa ce i s-a facut rau la Curtea de Apel Bucuresti, unde a fost adus pentru judecarea cererii sale de eliberare din arest in dosarul in care este acuzat de tentativa de mituire a lui Dan Valentin Fatuloiu, relateaza Mediafax.

In 14 decembrie 2010, Catalin Chelu, arestat in urma scandalului privind o presupusa tentativa de mituire a chestorului Dan Valentin Fatuloiu, fost secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, a fost trimis in judecata, alaturi de alti trei oameni de afaceri din anturajul sau.

Chelu este acuzat de dare de mita si cumparare de influenta. Ceilalti trei apropiati ai sai, Nitache Stefan Badea, Cristi Antonel Bunu si Gabriel Constantinescu, vor fi judecati pentru complicitate la dare de mita.

Tribunalul Bucuresti a decis ca omul de afaceri si ceilalti trei apropiati ai sai vor fi judecati in arest preventiv.

Catalin Chelu a contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti, care trebuia sa ia marti in discutie recursul sau.

Adus la instanta pentru judecarea cererii sale, lui Chelu i s-a facut rau, astfel ca el a fost luat cu o ambulanta SMURD si dus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Corodonatorul SMURD Bucuresti, medicul Bogdan Oprita, a declarat, pentru Mediafax, ca acesta a fost luat cu o ambulanta dupa ce i s-a facut rau din cauza problemelor medicale de care sufera, el fiind cunoscut ca diabetic.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au amanat pentru 11 ianuarie judecarea recursului lui Catalin Chelu.

In dosarul "mita la MAI", Chelu este acuzat ca, din august si pana in 12 noiembrie, "i-a promis chestorului-sef Dan Valentin Fatuloiu" suma de un milion de euro. In schimbul banilor, Fatuloiu - care, potrivit procurorilor DNA, a fost "denuntator" in acest dosar - trebuia ca, in calitatea sa de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa "indeplineasca acte contrare indatoririlor de serviciu, respectiv sa stopeze prelucrarea in sistem integrat a informatiilor din dosarele penale avand ca obiect infractiuni comise de catre Chelu Catalin Constantin si persoanele apropiate acestuia".

"Prelucrarea datelor respective se efectua in cadrul cooperarii interinstitutionale cu Ministerul Public, in legatura directa cu punerea in aplicare a Planului National Comun de Actiune in domeniul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale. Inculpatul Chelu Catalin Constantin a facut promisiunea mentionata atat personal, cat si prin intermediul inculpatilor Badea Stefan Nitache, Bunu Antonel Cristi si Constantinescu Gabriel, dar si a unei alte persoane, denuntator in cauza", potrivit procurorilor DNA.

Mai mult, procurorii sustin ca omul de afaceri Chelu l-ar fi amenintat pe Fatuloiu ca, daca nu accepta banii, "va porni impotriva sa o ampla campanie de denigrare prin intermediul mass-media, imprejurare care il va obliga sa-si dea demisia din functia de secretar de stat".

In 12 noiembrie 2010, Chelu, sustin procurorii, "a modificat promisiunea initiala", oferindu-i personal lui Fatuloiu 50.000 de euro si "foloase materiale in suma de aproximativ 270.000 euro", intre care un teren pe care Chelu urma sa construiasca o casa, in valoare de circa 120.000 euro.

"Cu ocazia aceleiasi intalniri din data de 12 noiembrie 2010, Chelu Constantin Catalin a oferit suma de 300.000 euro, in numerar, denuntatorului Fatuloiu Dan Valentin, pentru ca acesta, folosindu-se de influenta care deriva din functia de secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa intervina pe langa directorii din conducerea SC Hidroconstructia SA, in sensul de a-i determina sa faca demersurile necesare pentru inregistrarea oficiala a inculpatului in evidentele Registrului Comertului, in calitate de actionar al respectivei societati comerciale", au mai aratat procurorii DNA.

O saptamana mai tarziu, in 19 noiembrie, Chelu "i-a remis secretarului de stat Fatuloiu, cu titlu de mita, suma de 212.850 lei (echivalentul a aproximativ 50.000 de euro)", pentru ca acesta sa rezolve dosarele penale in care el si apropiatii sai sunt cercetati. Cu aceasta ocazie, procurorii au realizat si flagrantul delict.

"Pentru remiterea acestei sume de bani, Chelu a fost ajutat de inculpatii Badea Stefan Nitache si Constantinescu Gabriel", afirma procurorii anticoruptie.

Pentru confiscarea sumei date, cat si a celei promise, procurorii au pus sechestru pe mai multe bunuri imobile si sume de bani apartinand lui Chelu.

Cei implicati au fost retinuti in 20 noiembrie, o zi mai tarziu fiind arestati pentru 29 de zile.

Procesul acestora se judeca la Tribunalul Bucuresti.