Plenul Senatului a respins miercuri o propunere legislativa prin care imnul Romaniei ar fi urmat sa fie difuzat in scoli, in fiecare zi de luni, transmite Agerpres. Conform aceleiasi propuneri initiata de deputatul PDL Maria Stavrositu, drapelul ar fi fost arborat deasupra tablei de scris in clase.

Propunerea Mariei Stravrositu a primit un raport de respingere din partea Comisiei pentru administratie publica din Senat, acesta fiind adoptat de senatori, in plen, cu 65 de voturi "pentru", doua voturi 'impotriva' si o abtinere.

In expunerea de motive, initiatorul a subliniat faptul ca elevii din clasele I-VIII din invatamantul de stat ar putea prin ''repetitie'' sa isi insuseasca mai eficient valorile nationale.

"Scopul acestei propuneri este de "a conserva si promova valorile si simbolurile nationale. Acest lucru nu se poate intampla intr-un context diletant.... Din pacate, asistam la o disolutie a valorilor si simbolurilor nationale... Prin aplicarea prezentei initiative legislative, elevilor li se da posibilitatea sa constientizeze importanta simbolurilor nationale in afirmarea identitatii tarii noastre", a scris Stavrositu.

Senatul este prima Camera sesizata in acest caz.