Lucrarile la parcarea de 450 de locuri de la Piata Universitatii au fost suspendate, dupa ce muncitorii care lucrau in zona au descoperit mai multe schelete umane, transmit televiziunile de stiri. Potrivit informatiilor oferite de arheologi, ar fi vorba de ramasite umane din secolele al XVI-lea si al XVII-lea.

Arheologii cerceteaza scheleteleFoto: Agerpres

Conform declaratiilor arheologiilor, pana in prezent ar fi fost descoperite 40 de schelete de barbati, femei si copii.

Pe vremuri, in zona au existat doua manastiri si un cimitir.

Scheletele ar putea proveni din mormintele Manastirii Sf. Sava. Ele urmeaza sa fie transportate la Muzeul National de istorie pentru a fi cercetate.

Parcarea subterana de la Universitate va genera 450 locuri, iar lucrarile, incepute din iulie 2010, trebuie finalizate in maxim 18 luni. Parcarea se realizeaza in parteneriat public - privat.

Scheletele par sa fie din sec. XVI-XVII

Scheletele par sa fie din sec. XVI-XVII

Foto: Agerpres

Cele patru statui care existau in zona - I.H. Radulescu, Mihai Viteazul, Gheorghe Lazar si Spiru Haret - au fost mutate temporar, pe perioada santierului la parcarea subterana. Dupa finalizarea lucrrarilor de constructie, ele urmeaza sa fie reamplasate in acelasi loc.

Directorul Directiei de Investitii din Primaria Capitalei, Bogdan Hreapca, a declarat pentru Mediafax ca scheletele descoperite nu duc la modificarea proiectului, lucrarile fiind de decopertare a aproape 80% din spatiul pe care se va construi parcarea subterana de la Universitate. El a precizat ca, "in cazul in care vor aparea alte vestigii sau oseminte, modificarile vor fi foarte mici".

Potrivit lui Hreapca, arheologii trebuie sa ridice scheletele gasite in mormintele de la Universitate, constructia parcarii subterane urmand a fi continuata.

Saptamana trecuta au fost descoperite in aceeasi zona structuri de zid si doua conducte de apa din secolele XVIII-XIX.