Fostul director al Maternitatii Giulesti, Bogdan Marinescu, s-a prezentat vineri la Parchetul General, unde procurorii ii vor prezenta materialul de urmarire penala in dosarul in care este acuzat de neglijenta in serviciu si neluarea masurilor legale de sanatate si securitate in munca, transmite Agerpres. Marinescu a fost suspendat din functie in urma incendiului produs pe 16 august, in urma caruia au murit sase nou-nascuti, iar alti cinci au fost raniti.

Bogdan Marinescu a fost pus sub invinuire de procurori pentru ca nu a efectuat demersuri pentru infiintarea in cadrul unitatii spitalicesti a Serviciului Intern de Prevenire si Protectie.

Parchetul General a finalizat ancheta in acest caz, urmand sa trimita dosarul in instanta, dupa ce toti inculpatii vor lua la cunostinta probele stranse de procurori.

Procurorii au decis in august arestarea in acest caz a asistentei Florentina Carstea, ea fiind acuzata de savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala grava. Carstea, care era responsabila cu supravegherea bebelusilor aflati in salonul de Terapie Intensiva pe 16 august, cand a izbucnit incendiul de la Maternitatea Giulesti, a stat doua luni in inchisoare.

Asistenta este acuzata ca a ignorat si sfidat atributiile de serviciu cand a lasat nesupravegheat in mod nejustificat salonul de la Maternitatea Giulesti si a fost intr-un alt salon si la toaleta, moartea bebelusilor fiind violenta.

In cazul incendiului de la Maternitatea Giulesti, procurorii Parchetului instantei supreme au inceput urmarirea penala si fata de seful Serviciului tehnic de la Maternitatea Giulesti, Vasile Dima si de Adrian Ioan Toma, seful Sectiei Neonatologie de la Maternitatea Giulesti, acuzat de neglijenta in serviciu, care a avut consecinte deosebit de grave.

Totodata, procurorii au dispus si inceperea urmaririi penale fata de Spitalul "Panait Sarbu" - Maternitatea Giulesti.