Peste 250 de contraventii la regimul circulatiei pe drumurile publice au fost constatate intr-o singura zi de Politia Rutiera Buzau pe DN 2 - E85, dintre care 116 pentru depasirea limitei legale de viteza, informeaza Agerpres.

In actiunea preventiva de vineri au fost angrenate atat efective ale Politiei rutiere, cat si politisti de la posturile din comunele tranzitate de drumul european, care au actionat, in special, pentru prevenirea accidentelor generate de viteza excesiva.

Din cei 116 contravenienti pentru depasirea limitei legale de viteza, zece au ramas fara permisele de conducere pentru 90 de zile, toate constatarile fiind inregistrate de radarele amplasate in afara localitatilor Racoviteni, Oreavu si Costesti.

Potrivit unui comunicat transmis sambata de Biroul de presa al IPJ Buzau, 'recordurile' au fost stabilite de un iesean de 49 de ani care si-a condus bolidul cu 189 km/h, o tanara de 22 de ani din Botosani a carei masina a fost inregistrata ruland cu 165 km/h si un bacauan de 33 de ani care a apasat pedala de acceleratie pana la viteza de 162 km/h, toate aceste abateri fiind constatate de radarul amplasat in afara localitatii Racoviteni.