Presedintele Traian Basescu si-a exprimat regretul, luni, pentru situatia invatatoarei Cristiana Anghel, aflata in greva foamei de peste 60 de zile, dar a afirmat ca "nu asa se pot rezolva problemele generale" care au generat acest demers.

"Nu imi pare bine deloc, dimpotriva. Cred insa ca nu asa se pot rezolva problemele generale de care domnia sa vorbeste atunci cand isi motiveaza greva foamei", a spus seful statului, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

El a precizat ca regreta faptul ca "un dascal e in greva foamei" si ca si-ar fi dorit mai mult ca aceasta sa participe la identificarea solutiilor pentru remedierea situatiei actuale.

Intrebat de o ziarista cum comenteaza cazul "profesoarei" aflate in greva foamei, Traian Basescu a notat ca prin aceasta intrebare se creaza o confuzie, in conditiile in care dascalul care a recurs la acest demers este o invatatoare.

El s-a referit astfel la o intrebare similara care i-a fost adresata in urma cu cateva zile, cand Basescu a raspuns "Nu stiu", iar presa centrala a relatat ca presedintele nu este la curent cu acest caz. "Se creaza o confuzie - din cate stiu doamna e invatatoare. Am mai primit aceasta intrebare", a subliniat el.

Cristiana Anghel se afla in cea de-a 63-a zi de greva a foamei, fiind spitalizata pe perfuzii. Ea a precizat ca nu are de gand sa se sinucida si, in momentul in care medicii ii vor spune ca organismul sau nu va mai rezista, va renunta la greva foamei.