Circulatia rutiera pe DN 7 C Transfagarasean, in judetul Arges, s-a blocat timp de cateva ore din cauza zapezii viscolite de la Cabana Capra, la kilometrul 106, pana la tunelul care face legatura cu judetul Sibiu, stratul de zapada depasind pe alocuri 40 de centimetri, iar vantul sufland in rafale cu viteza de 100 suta de kilometri la ora, transmite Mediafax.

Ehipele de interventie de la Districtul Drumuri Nationale Piscu Negru au incheiat actiunea de deszapezire a carosabilului, pe Transfagarasan circulandu-se in conditii de iarna.

Zece turisti din orasele Brasov,Victoria si Ramnicu Valcea, care care au ramas blocati cu autoturismele pe DN 7C Transfagarasan din cauza viscolului si a zapezii si au fost recuperati sambata de salvamontistii argeseni si adapostiti la refugiul de la Cota 2000, au parasit duminica zona, dupa ce drumarii au deszapezit soseaua.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Public Salvamont Arges, initial au fost recuperati zece turisti, iar ulterior au mai fost reperati si adapostiti alti doi, aflati, de asemenea, intr-o masina inzapezita.

Conform aceleiasi surse, starea turistilor este buna, oamenii fiind in afara oricarui pericol, ei petrecand noaptea de sambata spre duminica la refugiul de la Cota 2000, unde au avut asigurate hrana, ceai cald si medicamente de stricta necesitate.

Transfagarasanul asigura legatura intre judetele Arges si Sibiu este inchis oficial opt luni pe an, intre 1 noiembrie si 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins intre kilometrul 104, Piscu Negru, din judetul Arges, si kilometrul 131, Balea Cascada, din judetul Sibiu.

Si pe DN1 A Ploiesti - Brasov, drum destinat in special masinilor de mare tonaj, circulatia rutiera se desfasura cu dificultate sambata din cauza ninsorii abundente, Politia luand decizia sa permita accesul TIR-urilor pe DN 1, pe Valea Prahovei.

De asemenea, pe ruta Brasov - Poiana Brasov, din cauza ninsorilor de sambata dimineata, carosabilul a fost acoperit cu mazga si se circula in conditii de iarna, in zona fiind mobilizate doua echipaje de Politie Rutiera pentru a dirija circulatia.

Politistii ii sfatuiesc pe conducatorii auto sa-si echipeze masinile cu cauciucuri de iarna si lanturi pentru zona de munte.