Un autobuz care transporta 65 de persoane s-a rasturnat joi dimineata de pe un dig, la Tulcea.

Ancheta privind accidentul a fost preluata de Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea si Inspectoratul Teritorial de Munca, informeaza Agerpres.

Seful de cabinet al comandantului Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ), Lucian Tugui, a declarat, pentru Agerpres, ca accidentul s-a petrecut dupa ce soferul autobuzului care transporta cel putin 40 de persoane a dat prioritate unui alt autovehicul, iar pamantul, din cauza ploii cazute in noaptea de miercuri spre joi, s-a surpat sub autobuzul care s-a rasturnat.

''Autobuzul era de 50 de locuri, iar noi la triere am numarat 40 de persoane. Atunci cand victimele au fost preluate de aici, nu erau semne ca ar fi fost morti. Accidentul nu va fi anchetat de Politie, deoarece este un accident de munca'', a mentionat reprezentantul IPJ.

Ion Popescu, directorul spitalului Judetean din Tulcea a spus la Realitatea TV ca patru femei au murit in accident. Ele aveau pana in 40 de ani. Trei dintre ele si-au pierdut viata pe loc, iar una a decedat la UPU Tulcea.

57 de persoane au fost duse la spital, a spus secretarul de stat Raed Arafat. Doua elicoptere SMURD s-au deplasat la Tulcea pentru a-i duce pe cei in stare grava la Bucuresti.

Prefectul de Tulcea, Vasile Gudu, declarase anterior ca exista si persoane decedate. Cateva persoane sunt ranite grav, a afirmat Daniela Condrea, purtator de cuvant al IPJ Tulcea, la Realitatea TV.

Accidentul s-a produs pe un drum secundar care face legatura intre oras si zonele industriale din afara orasului, drumul principal fiind de mai mult timp in reabilitare, a mai spus Gudu.

Pe acest dig ingust se facea transportul catre o societate comerciala de confectii, a spus prefectul de Tulcea. El a adaugat caautobuzul a fost supraincarcat. Autobuzul avea licenta de transport persoane insa doar pentru 54 de persoane.

Soferul autobuzului inchiriat a vrut sa faca loc unui alt autoturism sa treaca si a cazut de pe dig. La Tulcea a plouat abundent noaptea trecuta.