Cei trei turisti rataciti in Masivul Fagaras pentru mai mult de 12 ore au fost gasiti luni de salvamontistii din Arges si de jandarmii montani, transmite Agerpres. Ultimul a fost gasit cu ajutorul unui elicopter solicitat sa sprijine echipele de cautare.

Potrivit sefului Serviciului Public Salvamont (SPS) Arges, Ion Sanduloiu, barbatul a fost observat din elicopter in timp ce cobora muntele spre valea raului Topolog, in incercarea de a ajunge intr-o zona locuita.

"Turistul cobora pe un traseu care duce spre Valea Topologului si probabil ar fi reusit sa ajunga si singur pana jos. A fost preluat de elicopter si coborat in siguranta, starea lui fiind buna", a declarat Sanduloiu.

Ceilalti doi turisti rataciti in Masivul Fagaras au fost gasiti cu cateva ore mai devreme, si ei fiind in afara oricarui pericol.

Potrivit sefului SPS Arges, cei trei turisti, doi barbati si o femeie, au plecat pe traseu duminica, destul de tarziu. Ulterior s-au despartit, iar doi dintre ei au coborat in zona Piscu Negru, dar pentru ca celalalt nu reusise sa ajunga la locul de intalnire, au urcat din nou dupa el.