UPDATE - Daniel Uta, retinut dupa ce a lovit in cap, intr-un local din Targoviste, un politist de la IPJ Dambovita, care in urma incidentului a ajuns in coma la spital, a fost arestat preventiv de Tribunalul Dambovita, luni dupa-amiaza, pentru 29 de zile, sub acuzatia de tentativa la omor calificat, informeaza Mediafax. Tanarul urmeaza sa fie dus in arestul Politiei Judetene Dambovita.

Potrivit reprezentantilor Tribunalului Dambovita, decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Ploiesti.

Daniel Uta, zis "Danezu", a fost retinut, luni dimineata, in baza unei ordonante pentru 24 de ore emisa de catre procurorii Parchetul Tribunalului Dambovita. Initial, el nu si-a recunoscut fapta.

Ulterior, avocatul acestuia a declarat ca tanarul a recunoscut fapta comisa, dar a spus ca nu a lovit cu premeditare.

"A lovit din greseala, a fost o eroare. Regreta fapta, stie ca politistul e in stare foarte grava si ne rugam sa fie bine, ne dorim sa fie bine. Este o nenorocire, este vorba de despre viata a doi tineri - unul care se zbate intre viata si moarte si celalalt care si-a distrus viata, probabil", declara avocatul Beatrice Dan.

George Daniel Uta, zis "Danezu", de 22 de ani, presupus interlop din Targoviste care ar face parte din gruparea "Ghenosu", este acuzat ca in noaptea de sambata spre duminica l-a lovit cu o sticla in cap, intr-un bar din Targoviste, pe politistul Codrut Oprea de la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Dambovita. Dupa ce l-a lovit pe politist, Uta a fugit de la locul faptei, iesind pe un geam de la toaleta localului Irish Pub din Targoviste.

Daniel Uta a fost prins, duminica seara, intr-un apartament din Bucuresti, in urma unei descinderi a politistilor de la Investigatii criminale, cu sprijinul DGIPI si SRI. In apartament a mai fost gasit un barbat, Dragos Bancila, care a fost ridicat de politisti. Acesta, impreuna cu fata in apartamentul careia au fost gasiti cei doi, a fost dus, in noaptea de duminica spre luni, la Parchetul Tribunalului Dambovita, pentru audieri.

Potrivit unor surse judiciare, lui Uta i s-a facut rau la iesirea din Chitila, si, pentru ca ii crescuse pulsul foarte tare, a fost chemata o ambulanta care l-a adus la Spitalul Floreasca. Conform surselor citate, lui Daniel Uta i s-ar fi facut rau din cauza consumului de plante etnobotanice. El a ajuns, luni dimineata, in Targoviste, unde a fost dus la audieri.

In urma incidentului, politistul Codrut Oprea a fost dus in coma la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, unde a fost operat pentru un hematom cerebral, starea lui fiind in continuare foarte grava.

Politistul agresat verifica, in momentul incidentului, informatiile potrivit carora, dupa o anumita ora, in acel local se consuma droguri, a declarat, duminica, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex", Vasile Lincu.

Daniel Uta, zis "Danezu", a mai fost implicat intr-un incident cu violenta, in primavara acestui an, cand a fost acuzat ca a lovit-o pe fata sefului de post din Pietrosita. Atunci, tanara, in varsta de 19 ani, a ajuns la spital dupa ce a fost sechestrata si batuta de Daniel Uta, fostul ei prieten. Agresiunea a fost inregistrata de camerele de supraveghere ale unui magazin din microraionul 4 din Targoviste, victima fiind internata initial la Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste si ulterior la un spital din Bucuresti. Fata si-a retras plangerea, astfel ca Daniel Uta nu a mai fost cercetat.

Membrii gruparii "Ghenosu" sunt cercetati in 38 de dosare penale, intocmite in decurs de un an si jumatate, cele mai multe dintre acestea pentru tentativa la omor, amenintari, violente si furturi calificate, au declarat luni, pentru Mediafax, surse oficiale din cadrul Politiei Romane.

Din cele 38 de dosare penale, 22 au fost trimise la Parchet cu solutie legala, iar 16 sunt in curs de cercetare la Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Dambovita, potrivit surselor citate.

Cele mai multe dosare sau fost intocmite pentru tentativa la omor, ultraj contra bunelor moravuri, vatamare corporala, amenintari, furturi, distrugeri, santaj, loviri si alte violente si violare de domiciliu, infractiuni comise de membrii gruparii infractionale in decurs de un an si jumatate.