¬Adriean Videanu a predat stafeta noului ministru al economiei, Ion Ariton. Acesta a spus ca va continua proiectele incepute de Videanu. "Sunt constient de faptul ca ne-ati lasat un minister cu rezultate foarte bune. Sunt convins ca impreuna cu acesti colaboratori pe care i-am cunoscut astazi vom putea continua ceea ce ati inceput", a declarat Ariton. "Am convingerea ca rezultatele domnului Ariton vor fi notabile, astfel incat Guvernul sa-si atinga obiectivul de relansare economica", a spus la randul sau fostul ministru al economiei.

Principale declaratii ale noului ministru al economiei:

  • Vreau sa multumesc domnului Videanu pentru primirea pe care mi-a facut-o. Sunt convins ca in urmatoarele zile o sa mai avem discutii si vom incheia si vom duce mai departe ceea ce ati inceput.
  • Sunt constient de faptul ca ne-ati lasat un minister cu rezultate foarte bune, cu o stacheta ridicata, ceea ce pe mine personal ma obliga. Sunt convins ca impreuna cu acesti colaboratori pe care i-am cunoscut astazi vom putea continua ceea ce ati inceput. Prioritatile sunt trecerea acestei perioade economice dificile
  • Sunt convins ca domnul ministru a avut o agenda stabilita cu premierul. Acelasi lucru va trebui sa-l fac si eu (n.red. sa contine agenda stabilita). 
  • Cu domnul premier nu a fost prima discutie (n.red. se refera la intalnirea de astazi) pe care am avut-o ca si parlamentar cu primul-ministru. Am stabilit, prioritatile pentru Romania, si avand in vedere ca eram toti (n.red. ministrii) despre strategia de devoltare a Romaniei.
  • Va trebui cu domnul ministru sa vedem agenda cu toate prioritatile si cele care vor fi cu termene scadente incepand de luni dimineata (n.red. vor fi luate in discutie).

Declaratia fostului ministru:

  • Am procedat la predarea institutionala a ministerului. Am avut o intalnire cu managementul ministerului. Am convingerea ca rezultatele domnului Ariton vor fi notabile, astfel incat Guvernul sa-si atinga obiectivul de relansare economica

In urma remanierii Guvernului, Videanu a fost inlocuit cu Ion Ariton, senator PDL. Ion Ariton, lider al PD-L Sibiu, pare a fi cea mai controversata propunere facuta de premierul Emil Boc. Ariton s-a facut "remarcat" in urma unui scandal care a tinut prima pagina al ziarelor locale la inceputul anului 2002, cand era director comercial la Petrom, sucursala Sibiu, cand s-a descoperit o gaura de 10 miliarde de lei in bugetul companiei.