Un roman a murit si alti 10 au fost raniti in urma unui accident rutier produs in Ungaria, la 30 de kilometri de granita cu Romania, in care au fost implicate un autocar si trei microbuze transportand cetateni romani, informeaza Mediafax.

Reprezentantii Politiei de Frontiera Bihor au precizat ca accidentul a avut loc pe soseaua 42, intre localitatile Berettyoujfalu si Foldes, pe directia de mers spre Bors.

"Autocarul care deschidea coloana s-a oprit pe partea dreapta a carosabilului, iar soferul microbuzului care venea in spatele sau nu a observat la timp aceasta manevra si nu a reusit sa franeze, intrand in coliziune cu autocarul si rasturnandu-se pe contrasens. Cel de-al doilea microbuz, de asemenea, nu a oprit la timp si a lovit autocarul, insa impactul a fost mai usor, iar microbuzul s-a oprit in sant, pe partea dreapta a drumului", au spus reprezentatii Politiei de Frontiera Bihor.

Potrivit acestora, un pasager din primul microbuz a murit pe loc, iar alti zece pasageri au fost spitalizati. Unul dintre raniti se afla in stare grava.

Ministerul Afacerilor Externe a mentionat ca accidentul s-a produs luni dimineata, la ora locala 05.00, pe DN 42.

Consulatul general al Romaniei la Gyula a luat legatura cu autoritatile locale, iar din informatiile preliminare obtinute rezulta ca accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane si ranirea altor 10 cetateni romani. Un reprezentant al consulatului general s-a deplasat la locul accidentului pentru acordarea asistentei consulare tuturor persoanelor implicate in accident.

Ministerul mai precizeaza ca cetatenii romani care nu au fost raniti in accident vor fi transportati in tara cu un alt autocar, pus la dispozitie de firma transportatoare.

In urma accidentului drumul a fost blocat pe ambele sensuri de mers.

Potrivit politiei ungare locale, din informatiile preliminare referitoare la accident, a rezultat ca un autobuz care avea in spatele sau alte trei microbuze romanesti a franat brusc. Autobuzul a fost depasit de primul microbuz, in schimb cel de-al doilea, care a franat la randul sau foarte brusc, a fost lovit din spate de un al treilea microbuz, formandu-se practic un carambol.