"Astept si eu sa vedem ce surprize ne mai rezerva procurorii", a declarat, luni dimineata, Dan Diaconescu, la intrarea in sediul DNA, unde este audiat, din nou, intr-un dosar de santaj. "Aproape toti procurorii din aceasta cladire lucreaza la dosarul meu, ca si cei ai DIICOT. S-a trecut de un buget de 6 milioane de euro in aceasta ancheta, e un record pentru statul roman, cea mai scumpa ancheta de pana acum fusese in cazul RAFO. Sunt cel mai bine informat ziarist din Romania. Sunt pericolul public cel mai mare al Romaniei, in ultimii 20 de ani", a adaugat patronul postului OTV.

UPDATE (ora 10:03): Dan Diaconescu a parasit sediul DNA dupa mai putin de o jumatate de ora: "M-am vazut cu procurorul, mi-a promis ca va veni la mine in emisiune. E o exclusivitate, puteti pune senzational pe ecran. Nu vom vorbi despre caz, nu e voie. Nu exista nicio lege care sa impiedice un procuror sa vina in emisiune la un jurnalist pe care il ancheteaza. Stau din ce in ce mai putin la anchete, la interogatorii. Poate e vorba de sondajele pe care le-au primit si dansii (procurorii, n.red). As fi trecut de un prag psihologic de 20% (in sondaje, n.red.) daca ma arestau din nou. Eu am vrut sa candidez si la precedentele alegeri si as fi castigat clar. Se cauta tot felul de hibe in viata mea din ultimii 20 de ani, pentru a se bloca candidatura mea."

Dan Diaconescu a tinut sa sublinieze, la intrarea la audieri, ca "nu se teme": "Nu ma tem. Inca doua-trei arestari ale mele, si nu va mai fi nevoie sa cheltuim bani pe al doilea tur de scrutin la urmatoarele alegeri prezidentiale, voi castiga din primul tur. Am spus pana acum ca in spatele anchetarii mele se afla tripleta Blaga-Berceanu-Videanu, nu inseamna ca Emil Boc lipseste din aceasta ecuatie".

Dan Diaconescu declarase sambata, intr-o emisiune la Realitatea Tv, ca "Tabăra opusă lui Traian Băsescu din PDL, Blaga-Videanu-Berceanu, m-a arestat ca să îi arate preşedintelui că îi arestează cel mai bun prieten."