Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a incheiat un contract cu Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii SRL, in valoare de aproape 5,5 milioane de lei fara TVA, pentru extinderea ariei de acoperire a retelei de telecomunicatii TETRA, potrivit unui anunt de atribuire publicat, marti, in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), transmite Agerpres.

Firma castigatoare i-a avut, in trecut, printre actionari pe jurnalistul Bogdan Chireac si pe mama sa, Doina Chireac, insa acestia au renuntat la calitatea de actionari, dupa cum a mentionat jurnalistul.

UPDATE - Contactat de Agerpres, Bogdan Chireac a declarat ca nu mai are nicio legatura cu Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii SRL, dupa ce si-a vandut actiunile catre un investitor elvetian, inca din anul 2008.

"Nu mai am absolut nicio legatura, am vandut in august 2008. Tranzactia este inregistrata in Bucuresti, la Registrul Comertului, la notariat. Mama mea, reprezentata integral de mine, a vandut actiunile unui investitor strain, elvetian, in august 2008. Tranzactia s-a desfasurat la Bucuresti, banii incasati prin banca", a precizat Chireac.

Bogdan Chireac a fost actionar minoritar la CSR SRL, in prezent, nici el, nici mama sa, Doina Chireac nemaifiind printre actionarii firmei.

Ziarul Evenimentul zilei relata, in anul 2007, ca Bogdan Chireac si-a cedat actiunile catre mama sa, in acelasi an, acesta fiind actionar minoritar, inainte de cesiune. Potrivt EvZ, STS si firma CSR incheiasera pana in acel moment contracte de circa 24 de milioane de euro, in urma articolelor din presa pe acest subiect jurnalistul Bogdan Chireac prezentandu-si demisia de la ziarul Gandul, unde era redactor-sef adjunct.

Noul contract cu STS, referitor la extinderea ariei de acoperire a retelei TETRA, a fost atribuit firmei CSR prin negociere fara anunt prealabil de participare, intrucat numai aceasta putea oferi acest serviciu, se mai arata in anuntul de atribuire.

Centrul pentru Servicii de Radiocomunicatii SRL a mai castigat, anul acesta, patru contracte cu autoritati ale statului.

Astfel, Ministerul Apararii Nationale a incheiat cu CSR SRL, in anul 2010, un contract pentru achizitionarea unui sistem radiodifuziune FM si a unui sistem radiodifuziune AM, in valoare de 563.697 de lei, in urma unei licitatii deschise.

Tot MApN a cumparat de la CSR SRL doua sisteme de elaborare produse psihologice, in valoare de 793.059 de lei, prin licitatie deschisa.

De asemenea, Ministerul Finantelor Publice a achizitionat de la CSR SRL echipamente pentru controlul autovehiculelor in vama, valoarea contractului fiind de 142.350 de euro, fara TVA. Si acest contract a fost atribuit tot prin licitatie deschisa.

Si Autoritatea Navala Romana s-a numarat printre clientii CSR SRL, in anul 2010, cu un contract pentru furnizarea unui sistem back-up si dezvoltari software pentru sistemul de supraveghere maritima VTS Constanta. Contractul, in valoare de 237.459 de lei, a fost atribuit prin negociere fara anunt prealabil de participare, pe motiv ca serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate.