Instanta bucuresteana condamna, in premiera, o bona care a maltratat fetita, in varsta de doi ani, de care avea grija, acuzata fiind obligata si la plata unor daune morale. Judecatoria sectorului 6 Bucuresti a condamnat-o la amenda penala de 1.000 de lei pe Lovinica Dinu, cea care a fost angajata ca bona de Irina Olteanu, pentru fiica sa Eva, a informat pentru Mediafax avocata Georgiana Teodorescu, de la Chiuariu & Associates Attorneys at Law.

Cazul Evei, in varsta de doi ani, a intrat vara trecuta in atentia presei, dar si a autoritatilor judiciare, dupa ce mama micutei a facut publice inregistrarile video care relevau comportamentul violent al bonei Lovinica Dinu fata de micuta.

Lovinica Dinu, in varsta de 62 de ani, a fost deferita justitiei, in 12 aprilie 2010, fiind acuzata de lovire si alte violente (articolul 180 Cod penal).

In 16 iunie 2010, Judecatoria sectorului 6 Bucuresti a condamnat-o pe Lovinica Dinu la pedeapsa amenzii penale in cuantum de 1.000 de lei si o obliga la plata sumei de 1.000 de lei cu titlul de daune morale, precum si la plata cheltuielilor de judecata catre stat, respectiv la 150 de lei, a precizat avocata Georgiana Teodorescu.

Potrivit lui Teodorescu, acest caz constituie o premiera, pe rolul instantelor figurand mai multe cauze in care bone sunt reclamate pentru comportamentul lor. Cazul Eva este primul in care instanta s-a pronuntat.

Totodata, avocata Georgiana Teodorescu a spus ca in acest caz magistratii au acceptat ca probe inregistrarile audio-video facute de un amator, neautorizat, iar victima nu a putut fi audiata, fiind prea mica.

Inregistrarile au fost realizate de mama Evei in 30 iunie 2009, dupa ce a sesizat ca, atunci cand o vedea pe bona, fetita incepea sa planga. Acest fapt a determinat-o pe Irina sa monteze camere de supraveghere, ceea ce a dus la dezvaluirea comportamentului Lovinicai Dinu fata de Eva.

Decizia instantei poate fi contestata la Tribunalul Bucuresti.