Angajatii unei sucursale bancare din Brasov au uitat descuiata usa de acces in unitate, de vineri seara, iar cand un client a vrut sa isi plateasca o factura la robotul bancar a declansat involuntar alarma, relateaza Mediafax.

Persoana respectiva a intrat sambata la amiaza in sucursala bancara pentru a-si plati o factura la robotul bancar, insa cand s-a apropiat de aparat s-a declansat alarma din agentie, se precizeaza intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov.

Auzind sistemul de alarma si vazand ca in agentie nu se afla niciun angajat, barbatul in varsta de 34 de ani a iesit in fata agentiei si a sunat la cele doua numere de telefon de urgenta afisate in sucursala, insa nu i-a raspuns nimeni. Apoi, omul a sunat la 112 si a anuntat Politia ca usa de acces in sucursala bancara este descuiata.

"Agentia era asigurata cu sistem mecanic de inchidere montat pe usa termopan exterioara care nu prezenta siguranta, existand posibilitatea ca usa sa fie deschisa usor chiar daca se afla in pozitie inchisa-incuiat", se precizeaza in comunicatul IPJ Brasov.

Angajatul agentiei bancare care a uitat usa descuiata a plecat din institutie vineri, la ora 18.10, iar de atunci pana sambata la amiaza alarma nu s-a declansat. Politistii au constatat ca in interiorul agentiei nu existau urme de ravasire, si nici sustrageri de bunuri sau valori, aspect confirmat si de seful agentiei, iar usa de acces in agentie nu prezenta niciun fel de urma de fortare, potrivit sursei citate.