Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie a decis suspendarea grevei generale incepand de miercuri, ora 11.00, din cauza faptului ca guvernul nu a demonstrat ca ii "pasa", insa anunta ca va continua protestele. UPDATE Federatia Educatiei Nationale a precizat ca va continua greva, desi liderul Cartel Alfa declarase ca aceasta va fi intrerupta.

"Datorita faptului ca guvernantii nostri n-au dat niciun semn ca ar putea sa le pese de aceasta greva generala, … dar noi nici nu ne asteptam la un semn, atunci am hotarat ca incepand de astazi de la ora 11.00 sa suspendam greva generala cu precizarea ca conflictul si miscarile de protest ale federatiei noastre continua", a anuntat Dumitru Bobina, reprezentantul FNSA.

Bobina a precizat ca prin greva declansata pe 31 mai, la care au participat peste 65.000 de salariati din administratie, s-a incercat sensibilizarea Parlamentului, "singurul care ar putea lua o decizie serioasa, umana pentru oameni."

Acesta a declarat ca au existat miscari de forte impotriva grevei si s-au inregistrat amenintari asupra angajatilor.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a precizat ca sindicalistii din administratie iau in calcul o greva de zel, ceea ce ar insemna sa lucreze fie cu mai mult zel, fie mult mai lent, in lipsa normei de lucru, potrivit Mediafax. Exemplul dat de acesta este acela al unui politist care poate opri 50 de masini in intersectie si sa le verifice pe fiecare in parte.

UPDATE "Consiliul National Extraordinar al Fderatiei Educatiei Nationale (FEN), intrunit miercuri, a evaluat situatia actuala din teritoriu si a decis continuarea conflictului utilizand toate formele de protest legale: greva generala, mitinguri si pichetari. In paralel, FEN va utiliza si calea instantelor judecatoresti pentru apararea drepturilor membrilor sai", sustine FEN intr-un comunicat de presa citat de Mediafax.

FEN va putea lua decizia suspendarii grevei doar in momentul in care membrii de sindicat vor decide acest lucru, potrivit sursei citate. Precizarile au fost facute in urma declaratiei liderului Cartel Alfa, care a anuntat ca FEN si Federatia Alma Mater vor lua de asemenea decizia de a suspenda greva.