Fostul deputat Nati Meir si fiul sau, Or Meir, au fost trimisi in judecata, in stare de arest preventiv, de catre Directia Nationala Anticoruptie. Procurorii ii acuza pe cei doi de trafic de influenta si de complicitate la aceasta infractiune.

In 2008, Nati Meir, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, "a pretins de la o denuntatoare suma de 50.000 euro in schimbul influentei pe care sustinea ca o poate exercita asupra magistratilor-judecatori din cadrul Tribunalului Galati, pentru ca acestia sa dispuna revocarea masurii arestarii preventive si judecarea in stare de libertate a denuntatoarei, in dosarul penal in care aceasta fusese trimisa in judecata pentru infractiunile de constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune", informeaza DNA intr-un comunicat de presa.

Procurorii anticoruptie arata ca anul trecut si in lunile martie-aprilie 2010, Nati Meir, prin intermediul fiului sau, Meir Or, a pretins 65.000 euro de la cinci denuntatori. In schimbul acestor bani, Meir a promis ca-si va exercita influenta asupra magistratilor-judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care judecau doua dosare penale in care denuntatorii fusesera trimisi in judecata.

Pe 22 aprilie anul acesta, Meir Or a fost prins in flagrant delict imediat dupa primirea sumei de 20.000 de euro de la unul dintre denuntatori, drept avans din suma pretinsa de tatal sau. Pentru a disimula faptele de coruptie, la indemnul lui Meir Nati, Meir Or si cumparatorul de influenta denuntator au incheiat un contract de imprumut fictiv, se mai arata in comunicat.

Pe 23 aprilie, Tribunalul Galati a dispus arestarea preventiva a lui Meir Or pentru o perioada de 29 de zile, iar la 28 aprilie aceeasi instanta a dispus arestarea preventiva a lui Nati Meir pe termen de 30 de zile. Pentru ambii inculpati, Tribunalul Galati a dispus prelungirea arestarii preventive cu inca 30 de zile.

Nati Meir a fost trimis in judecata in luna februarie, intr-un alt dosar, pentru inselarea a opt persoane, pe care a incercat sa le plateasca pentru anumite servicii cu bancnote specimen.