Centrul Pilot de Protectie pentru Copilul Victima a Traficului de Fiinte Umane ''Gavroche'', singurul din tara care asigura protectia copilului - victima a traficului de persoane, va fi evacuat, vineri, ca urmare a unei decizii a instantei judecatoresti, informeaza Agerpres.

"Toti copiii romani care au fost in strainatate victime ale abuzurilor de toate felurile, vor mai primi inca o lovitura din partea statului roman care ii va trimite in strada. Aici veneau copiii salvati de autoritatile din strainatate si care erau trimisi din tarile respective pentru a fi repatriati in Romania. Erau gazduiti si, dupa efectuarea anchetelor de catre autoritatile din Romania, se luau masurile necesare de protectie a copilului, in functie de abuzurile de care suferisera acestia'', a explicat, luni, primarul sectorul 2, Neculai Ontanu.

Acest centru, care apartine Primariei sectorului 2, a fost infiintat in anul 1992, conform Ordinului nr. 344/1991 al ministrului Muncii si Protectiei Sociale, potrivit lui Ontanu.

Edilul a spus ca va cauta pana vineri sa gaseasca un nou sediu, dar sansele sunt minime.

In anul 2004, SC Bucur Obor revendica imobilul, iar printr-o decizie, Tribunalul Bucuresti, sectia a IV-a civila, a dispus obligarea Ministerului Finantelor, Consiliului Local sector 2 si DGASPC SECTOR 2 ''sa lase reclamantei, in deplina proprietate si linistita posesie, imobilul, compus din teren in suprafata de 388 mp si constructia edificata pe acesta.''

Pe 10 martie, SC Bucur Obor a cerut Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 2 ca in termen de 5 zile de la primirea somatiei sa evacueze imobilul.

Pana la expirarea celor 5 zile prevazute de somatie, Primaria Sectorului 2, prin directia de specialitate, a solicitat SC Bucur Obor, un termen de gratie de 60 de zile, in vederea eliberarii imobilului in conditii de perfecta siguranta pentru copiii din centru, obtinand doar o pasuire de 9 zile.

Desi Primaria Sectorului 2 a solicitat instantei judecatoresti suspendarea provizorie a executarii silite, aceasta a respins solicitarea.