Andrei Gheorghe, consilierul de imagine al ministrului de Finante, a refuzat, in urma unui accident provocat de el, sa se supuna legislatiei rutiere care il obliga sa ofere o proba de sange, nu doar sa sufle in fiola, in cazul unui accident cu victime. Codul Rutier prevede clar ca refuzul de a da probe biologice, respectiv o proba de sange reprezinta o infractiune care este pedepsita cu inchisoare. Pe de alta parte Andrei Gheorghe spune ca refuza sa se supuna legislatiei si spune ca "legea este facuta sa fie pusa in discutie".

  • In Codul Rutier, la capitolul infractiuni si pedepse, articolul 87, punctul 5 se mentioneza: "(5) Refuzul, impotrivirea sau sustragerea conducatorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat in procesul de instruire, sau a examinatorului autoritatii competente, aflat in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat, in vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei de produse sau substante stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani"
  • Andrei Gheorghe: “Am fost de acord cu orice proba in afara de proba de sange. Nu sunt de acord ca Politia si statul sa decida asupra corpului meu propriu si personal. Unde vom ajunge, la prelevare de organe? Pentru o banala tamponare nu se pot face analize neinvazive? Este aberant sa dam statului roman dreptul sa poata sa decida asupra organelor noastre...Legea este facuta sa fie pusa sub discutie."
  • Politia sustine ca accidentul in care a fost implicat Andrei Gheorghe s-a soldat si cu o victima, fapt pentru care consilierul de imagine al ministrului Vladescu este cercetat pentru vatamare coroporala din culpa.

Cititorii HotNews.ro sunt rugati sa isi spuna parerea daca are dreptate Andrei Gheorghe sa conteste prevederea din Codul Rutier sau trebuie sa se conformeze legislatiei?