"Cartel Alfa" a anuntat ca intre 1 si 15 martie ar putea picheta prefecturile, urmand ca intre 15 si 30 aprilie sa fie organizat miting in Capitala, iar in mai sa fie declansata greva generala, sindicalistii fiind nemultumiti de disponibilizarile anuntate si de diminuarea veniturilor salariale, informeaza Mediafax.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca a fost stabilit un plan comun de revendicari, dar si de proteste, pana in luna mai, bugetarii afiliati la confederatia sindicala fiind nemultumiti de actele normative date de Guvern in ultima perioada referitoare la disponibilizari si reducerea veniturilor salariale.

Hossu a spus ca sindicalistii sunt in continuare dispusi la dialog cu reprezentantii Guvernului, pentru a incerca sa rezolve impreuna revendicarile bugetarilor. El a subliniat ca daca nu vor fi gasite solutii la revendicari, in luna mai, 400.000 de angajati din sistemul bugetar vor bloca activitatea in foarte multe domenii.

Pana la greva generala din mai, sindicalistii ameninta cu pichetari la sediile prefecturilor, in perioada 1-15 martie, cu proteste la sediile ministerelor, ordonatorii principali de credite, in perioada 15- 30 martie, dar si cu mitinguri in judete, intre 1 martie si 15 aprilie, si miting in Bucuresti, in perioada 15-30 aprilie.

Totodata, intre 20 februarie si 15 martie, liderii sindicali se vor intalni cu parlamentarii, pentru a discuta promovarea revendicarilor atat la nivel judetean, cat si la nivel de comisii parlamentare.

La jumatatea lunii aprilie va avea loc o evaluare a actiunilor efectuate, urmand ca, intre 15 si 30 aprilie, sa fie organizata o greva de avertisment la nivel national, in toate sectoarele bugetare, urmata de greva generala, in luna mai.