Deputatul social-democrat a depus in Parlament o propunere legislativa pentru instituirea unui impozit anual de 0,5% asupra valorii nete a averii persoanelor fizice, ce depaseste pragul de 500.000 de euro. Mugurel Surupaceanu a raspuns intrebarilor cititorilor HotNews.ro pe tema proiectului de lege.

Deoarece timpul nu a permis invitatului sa raspunda la toate intrebarile, Mugurel Surupaceanu va raspunde peste weekend la intrebarile ramase.

Cele mai bune intrebari se vor regasi in emisiunea Bucuresti punkt Bonn, realizata de HotNews.ro si Deutsche Welle.

Impozitul pe avere ar urma sa fie calculat in functie de averea familiei, inclusiv a sotului/sotiei si a copiilor minori ai celor vizati.

Impozitul anual pe avere ar urma sa fie in cuantum de 0,5% pentru valoarea averii nete detinute care depaseste pragul de 500.000 euro, in echivalent in lei la cursul BNR, la data de 31 decembrie a fiecarui an fiscal de referinta (dupa deducerea unor sume - conform metodologiei ce va fi prevazuta in normele de aplicare).

Emisiunea "Bucuresti punkt Bonn" se transmite in fiecare vineri, de la ora 17:00, pe HotNews.ro si pe frecventele Deutsche Welle Romania.

  • Emisiunile de stiri ale Deutsche Welle Romania le puteti asculta aici.
  • Stirile zilei la Deustche Welle Romania pot fi citite aici.