Traian Basescu si Mircea Geoana se intalnesc joi seara in confruntarea finala televizata, pentru a convinge electoratul sa ii voteze in turul doi al alegerilor prezidentiale. Dezbaterea va avea loc la Palatul Parlamentului, incepand cu ora 19.00, este organizata de Institutul de Politici Publice si va fi moderata de jurnalistul Robert Turcescu. Organizatorii au anuntat ca primul care va intra in dezbatere va fi Mircea Geoana, urmat de Traian Basescu. Ordinea va alterna pe parcursul discutiei.

Temele dezbaterii vor atinge subiecte precum viziunea asupra mandatului viitorului presedinte, politica externa, protectie sociala, stabilitate, economie, finante si mediul de afaceri. Dezbatere va dura 2 ore jumatate, dar se poate merge pana la 3 ore, daca este nevoie, au precizat organizatorii. Va urma un discurs de 5 minute tinut de fiecare candidat, dupa care o sesiune de replici de 3 minute.

In program a fost pregatit un moment surpriza, intrebari din partea presei si de la ONG. Dezbaterea se va incheia cu discursul final, iar cel "care incepe discutiile termina de asemenea, deci isi schimba rolurile", au precizat organizatorii.

Inca de la inceputul saptamanii, sefii de campanie ai celor doi candidati au facut declaratii contradictorii in legatura cu intalnirea dintre cei doi candidati. "Traian Basescu il invita pe Mircea Geoana la o dezbatere, astazi, la ora 19 (n.r. luni, 30 noiembrie) oriunde si cu orice moderator", a declarat, luni, purtatorul de cuvant al campaniei lui Basescu, Sever Voinescu. Acesta a afirmat ca e nevoie de cel putin trei dezbateri intre cei doi candidati. "Sper ca de data aceasta, Mircea Geoana sa nu mai fuga de noi si sa ne dea un raspuns", a adaugat Voinescu.

In replica, purtatorul de cuvant al lui Mircea Geoana, Victor Ponta, a declarat ca "domnul Basescu se apuca sa faca invitatii in fiecare zi", mentionand ca va avea loc o singura dezbatere, programata pentru joi.