Fiul fostului ministru al Integrarii Europene, Hildegard Puwak, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare. Judecatoria Sectorului 4 a decis condamnarea lui Mihai Puwak pentru deturnare de fonduri si schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, informeaza Mediafax. Solutia poate fi atacata cu apel la Tribunalul Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au decis sa-l trimita in judecata pe Mihai Puwak in decembrie 2007. Asociat si administrator al societatii "P&I International" SRL, el a fost judecat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, deturnare de fonduri, precum si de schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, care au creat un prejudiciu de 32.160 euro in dauna bugetului general al Comunitatilor Europene.

Procurorii DNA il acuza pe Mihai Puwak ca a schimbat destinatia legala a sumei de 32.160 de euro, alocata de Centrul National "Leonardo Da Vinci" din cadrul Ministerului Educatiei Nationale, pe care a utilizat-o in mod nelegal, pentru plata unor cheltuieli personale si datorii ale societatii "P & I International" SRL.

Pentru a recupera prejudiciul, procurorii au pus sechestru asigurator asupra acestei sume, aflata in contul bancar al lui Mihai Puwak.

In 2007, sotul lui Hildegard Puwak a fost condamnat definitiv la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare

In 2003, fostul Parchet National Anticoruptie a anuntat ca s-a sesizat din oficiu in acest caz, ca urmare a informatiilor publicate in presa. Tot atunci, Hildegard Puwak a cerut PNA sa efectueze toate cercetarile in cazul in care este acuzata familia sa. Dupa efectuarea actelor premergatoare, s-a dispus prin rezolutie neinceperea urmaririi penale, considerand ca faptele cercetate nu sunt prevazute de legea penala, potrivit Mediafax.

In 2005, conducerea PNA a dispus prin ordonanta infirmarea rezolutiei de neincepere a urmaririi penale. Cercetarile au fost demarate din nou, in conditiile in care ancheta era incompleta, iar suspiciunea de frauda nu fusese inlaturata.

In 2007, intr-un alt dosar, procurorii DNA l-au trimis in judecata si pe Iosif Mihai Puwak, sotul lui Hildegard Puwak. Pe 4 iulie, Iosif Mihai Puwak a fost condamnat, definitiv, la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri europene, de Curtea de Apel Bucuresti.