Imigrantii din Romania si Bulgaria vor avea acces restrictionat pe piata muncii din Marea Britanie inca cel putin doi ani, a anuntat marti Guvernul de la Londra, scrie publicatia Daily Mail in editia online.

Ministerul Afacerilor Interne a optat sa pastreze in continuare restrictiile privind dreptul romanilor si bulgarilor de a obtine locuri de munca in Marea Britanie pana cel putin la sfarsitul lui 2011.

Ministri spun ca decizia a fost luata pentru a proteja muncitorii britanici si "interesul national". Restrictia a fost revizuita in fiecare an.

Maxim 21.250 de muncitori in agricultura din Romania si Bulgaria vor primi permisiunea sa intre in Marea Britanie anual. Inca 3.500 de persoane vor putea ocupa munci in domeniul procesarii alimentelor.

Cand un val de opt tari din fostul bloc comunist au intrat in UE in 2004, cetatenii lor au avut acces liber pe piata muncii. Din aceste tari, in Marea Britanie au venit peste un milion de persoane. Drept urmare, Romania si Bulgaria au fost informate ca accesul cetatenilor lor va fi restrictionat, la data aderarii la Uniunea Europeana, in 2007.

Luni, ministrul Afacerilor Interne, Alan Johnson, a admis ca Guvernul britanic a comis o serie de greseli privind imigratia si ca acest lucru a pus "presiune" pe locurile de munca si pe servicii.